Leefstijlcoach Eindhoven

Zoek je een leefstijlcoach in de omgeving Eindhoven?

Woon je in Brabant en ben je op zoek naar een leefstijlcoach in omgeving Eindhoven, Reusel, of ‘s-Hertogenbosch, dan ben je bij de praktijk van Hans Jansen aan het juiste adres. Zijn werk als vitaliteitscoach is erop gericht jou een optimale gezondheid te bezorgen. Dit doet hij aan de hand van een uitgebreide inspanningstest en de daarop volgende adviezen met betrekking tot je leefstijl. Hij werkt als leefstijlcoach in omgeving Eindhoven, namelijk in Reusel, maar je kunt ook in zijn praktijk in ‘s Hertogenbosch terecht voor dezelfde coaching. Als je bij hem een coachingstraject start dan krijg je allereerst de inspanningstest. Deze is heel erg uitgebreid en test niet alleen je conditie, maar ook allerlei andere zaken zoals je hartritme, je ademhalingsfrequentie, je lenigheid en zelfs je kracht. Het fijne aan deze testen is dat ze een duidelijk beeld geven van jouw conditie en gezondheid, en je halverwege het traject deze waardes naast de nieuwe waardes kunt leggen. 

Leefstijlcoach Eindhoven

Leefstijlcoach in omgeving Eindhoven voor voedingsadvies

Een groot onderdeel van het werk als vitaliteitscoach is natuurlijk het geven van voedingsadvies. Wat je eet bepaalt namelijk voor een groot deel hoeveel energie je hebt, of je gewicht stabiel is en zelfs hoe je je mentaal gezien voelt. Aangezien veel mensen niet goed weten welke voeding goed voor ze is, is het inschakelen van deze leefstijlcoach in omgeving Eindhoven zeker geen overbodige luxe. Deze gaat aan de hand van jouw persoonlijke situatie, je doelen en natuurlijk de uitkomst van de inspanningstest een voedingsschema op maat maken. Aan de hand van dit schema kun jij heel gemakkelijk de manier waarop je eet aanpassen en steeds meer gezonde voedingsmiddelen introduceren. Wees niet bang dat dit te rigoureus gebeurt. Een stapsgewijze aanpassing is namelijk veel makkelijker vol te houden en biedt dus meer perspectief voor de langere termijn. Het is namelijk wel de bedoeling dat je deze nieuwe, gezonde leefstijl volhoudt en gaat zien als ‘het nieuwe normaal’ in plaats van een tijdelijk dieet. 

 

Een nieuwe leefstijl versus diëten

Het is belangrijk om te beseffen dat je deze leefstijlcoach in omgeving Eindhoven niet inschakelt als het enkel je doel is om tijdelijk anders te gaan eten en sporten. Het uitgangspunt van dit coachingstraject is namelijk dat je blijvend je leefstijl aanpast, anders val je na afloop weer net zo hard terug in slechte gewoontes. Dan kom je weer in gewicht aan, of verlies je de net opgebouwde spiermassa. Hans helpt jou daarom in te zien dat een gezonde levensstijl helemaal niet als dieet hoeft te voelen. Je mag waarschijnlijk veel meer dan je denkt, en bent helemaal niet zo beperkt als je bij een echt dieet zou zijn. Een gezonde levensstijl doet je bovendien zó lekker voelen dat je al na enkele weken niet meer terug wilt naar je oude gewoontes. En als je eenmaal aan de hand van een nieuwe inspanningstest hebt gezien dat ook jouw lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen zo vooruit zijn gegaan, dan ben je blij dat je deze stap hebt gezet!