Wat is Cool?

Het programma CooL is erop gericht om je in je dagelijks leven gezonder te laten eten, meer te laten bewegen, voldoende slaap in te bouwen en bewust te maken van de balans tussen inspanning en ontspanning.

Voor wie is CooL?

  • Heb je overgewicht (BMI>25) en (een verhoogde kans op) diabetes of een hart- en vaatziekte?
  • Of heb je een BMI>30?
  • En ben je ouder dan 18 jaar?

Dan voldoe je aan de CooL criteria en betaalt je ziektekostenverzekering het hele traject. Je hebt wel een verwijzing van je huisarts nodig: die controleert de criteria.

Het CooL programma duurt 2 jaar. Je verandert je leefstijl immers niet zomaar. Omdat het CooL-programma voor een groot deel in een groep plaatsvindt van 10-15 personen, bouw je gedurende die 2 jaar samen ook echt wat op en kun je veel van elkaar leren. Vraag je dus goed van te voren af of je deze commitment voor 2 jaar wilt maken. Het hele traject wordt begeleidt door één en dezelfde leefstijlcoach.

Hoe ziet het traject er uit?

Het programma bestaat uit 2 fasen. Het eerste deel, de intensieve fase, duurt 8 maanden en bevat 8 groepsbijeenkomsten en 4 individuele gesprekken met jouw leefstijlcoach. In de groepsbijeenkomsten staat steeds een ander thema centraal. Het zal onder andere gaan over plannen, hoe je je acties succesvol maakt, wat gezond leven voor jou betekent en hoe je in beweging komt. In de individuele gesprekken kijken we naar de doelen die je wilt stellen en wat er nodig is om die doelen te behalen. Want een doel wat niet lekker bij je past, zul je niet snel behalen. Deze gesprekken zijn dan ook echt maatwerk om ervoor te zorgen dat jij het maximale uit dit programma kunt halen.

Het tweede deel, de onderhoudsfase, duurt 16 maanden en daarin zitten ook weer 8 groepsbijeenkomsten en 4 individuele sessies. Hier gaat het om verdieping van een aantal thema’s uit de eerste fase en kijken we wat er voor jou nodig is om je eigen beste manager te zijn en te blijven. Want uiteindelijk is dat wie je bent: de manager van jouw eigen leven.

Jij maakt de keuzes, weegt beslissingen af en bent eindverantwoordelijk. Sommige mensen zijn geboren managers maar de meeste managers moeten het vak gewoon leren. Jouw leefstijlcoach helpt je daar graag een handje bij!

Wat vragen we van jou?

Een verandering, hoe klein ook, gaat nooit vanzelf. Je zult in actie moeten komen om je leefstijl blijvend te veranderen. Dat kan niet zonder een goede motivatie. Motivatie zorgt voor beweging. En beweging heb je nodig om een doel te bereiken. Om jouw doel te bereiken. In het intakegesprek zal je motivatie dan ook uitgebreid ter sprake komen.

Waarom zou je het doen?

Overgewicht op zich hoeft helemaal geen probleem te zijn. Het kan zijn dat je je er al jaren prima bij voelt. Maar bij de meeste mensen gaat het in de loop der jaren wel voor gezondheidsproblemen zorgen. Onderzoek wijst uit dat mensen met overgewicht gemiddeld meer jaren in minder goede gezondheid doorbrengen dan mensen zonder overgewicht. Door je leefstijl te veranderen kan het dus zijn dat je meer gezonde jaren voor de boeg hebt. Meer energie, betere slaap, lekkerder in je vel, minder medicatie: het zijn allemaal effecten die mensen ervaren na leefstijlcoaching.

De kracht van de groep kan een enorme steun zijn. Je helpt elkaar door de moeilijke momenten heen, kunt ervaringen delen en misschien wel samen optrekken in bewegen of samen eten. Je hoeft het niet alleen te doen.

Een coachtraject is een cadeau aan jezelf. Je geeft jezelf de tijd en ruimte om te onderzoeken wat belangrijk voor je is. Hoe verandering bij jou werkt. Wat gezondheid voor je betekent. Je leert nieuwe dingen over ontspanning, slaap, voeding, balans in je leven. Het gaat helemaal om jou. Jouw doelen, jouw pad, jouw nieuwe leven.

Wat kost CooL?

De kosten worden volledig vergoed vanuit je basisverzekering en hebben geen invloed op je eigen risico. Het is dus gratis,  een prachtige kans om aan je overgewicht te werken. Het enige dat we van jullie vragen is een gemotiveerde instelling en een eenmalige bijdrage van €10,- voor het materiaal dat we gebruiken tijdens het programma.

Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN)

Bij de BLCN zijn enkel leefstijlcoaches aangesloten die een opleiding hebben gevolgd aan één van de geaccrediteerde opleidingen. Waaronder de Academie Voor Leefstijl en Gezondheid, AVLEG, waar ik mijn opleiding heb afgerond. Registratie bij deze beroepsvereniging is zodoende een kwaliteitskeurmerk voor de leefstijlcoaches en wordt door sommige verzekeraars zelfs verplicht.

Interesse?

Heb ik je interesse gewekt? Laat dan hieronder je contactgegevens achter en dan neem ik z.s.m. contact met je op.

VITAAL OUD WORDEN
Wat doe jij eraan om vitaal oud te worden?

De Vitaliteitspraktijk

Molenberg 73a
5541NB, Reusel
Nederland

W: de-vitaliteitspraktijk.nl
E: hans@de-vitaliteitspraktijk.nl
T: +31 (0)6-57434039

Leefstijlcoaching Den Bosch

Werfpad 8h
5212VJ, ‘s-Hertogenbosch
Nederland

W: leefstijlcoachingdenbosch.nl
E: info@leefstijlcoachingdenbosch.nl
T: +31 (0)6-57434039