Conditietest

Conditietest met ademgasanalyse

Wat leuk dat je interesse hebt getoond in onze inspanningstesten. Op deze pagina laten we je zien wat je kunt verwachten van onze conditietest met ademgasanalyse en waar je allemaal rekening mee moet houden.

Om de metingen zo min mogelijk te laten beïnvloeden door externe factoren is het belangrijk om je aan deze instructie te houden:

   0  Drink voldoende in de 24 uur voorafgaand aan de test
   0  Lever geen zware inspanning op de dag van en de dag voor de test
   0  Zorg voor voldoende nachtrust
   0  Eet niet in de twee uur voorafgaand aan de test
   0  Drink ook geen cafeïne bevattende dranken, water of thee kan wel
   0  Draag sportieve kleding met sportschoenen of SPD-schoenen

 

Het proces

Het intake gesprek

Tijdens het intakegesprek worden je doelstellingen en leefstijl in kaart gebracht. Denk hierbij aan blessures, voeding- en beweeggedrag. Hierdoor krijgen we een duidelijker beeld van wat je wil bereiken en hoe wij je daarbij kunnen helpen.

De conditietest en analyse

De video hierboven laat je precies zien wat je kunt verwachten van de conditietest. Dankzij het meten van jouw ademgassen kunnen we je optimale hartslagzones bepalen. Na afloop van de test fiets je nog even uit en kun je genieten van een verfrissende douche. 

Het trainingsadvies

Je maximale inspanningscapaciteit, optimale trainingszones, sportieve geschiedenis en uiteraard je doelstellingen vormen de basis van het trainingsadvies. Door middel van de conditietest zijn je sterke en zwakke punten in kaart gebracht. Vervolgens kijken we samen naar een plan van aanpak dat aansluit bij jouw manier van leven. 

De opvolging

We geloven heel erg in een persoonlijke, betrokken aanpak. Naast een beginmeting kom je ook altijd terug voor een eind meting. Zo monitoren we het effect van je training en kunnen we waar nodig bijsturen. Kom je er na de conditietest zelf niet uit? Neem dan een kijkje bij ons coaching aanbod. Hiermee kunnen we je naast de onderzoeken ook ondersteunen met de invulling van je trainingen.