Conditietest

Conditietest met ademgasanalyse

Je conditie wordt in kaart gebracht aan de hand van een fietstest. Dankzij de wetenschappelijke analyse van de resultaten kan ik zeer nauwkeurig bepalen wat jouw ideale training hartslag. Ook kan ik door het meten van de ademgassen onderzoeken of het hart, de spieren en de longen goed functioneren tijdens inspanning.

Het proces

Het intake gesprek

Tijdens het intakegesprek breng ik je doelstellingen en voorgeschiedenis in kaart. Met name blessures, sportieve prestaties en gedragsaanpassingen uit het verleden worden besproken. Hierdoor krijg ik een duidelijk beeld van wat je wil bereiken en hoe ik je daarbij kan helpen.

De conditietest en analyse

De conditietest onderzoekt hoe je lichaam reageert op toenemende inspanning. De test wordt afgenomen op de fietsergometer gecombineerd met ademgasanalyse. Zo ben ik in staat om de hartslag, VO2max en weerstand te meten en analyseren. Dankzij het meten van jouw ademgassen kan ik je optimale hartslagzones bepalen. Na afloop van de test fiets je nog even uit en kun je genieten van een verfrissende douche. 

Het trainingsadvies

Je maximale inspanningscapaciteit, optimale trainingszones, sportieve geschiedenis en uiteraard je doelstellingen vormen de basis van het trainingsadvies. Door middel van de conditietest zijn je sterke en zwakke punten in kaart gebracht. Vervolgens daag ik je uit om zelf met een plan van aanpak te komen dat aansluit bij jouw manier van leven. Hierdoor zet je het advies om in een schema dat je ook uit kunt voeren.

De opvolging

Ik geloof heel erg in een persoonlijke, betrokken aanpak. Dus kom je ook altijd terug voor een eind meting om het effect van je training te onderzoeken en waar nodig bij sturen. 

Vrijblijvend intakegesprek

Hangt jouw tong altijd buiten je mond tijdens het fietsen, ben je benieuwd naar je ideale trainingsintensiteiten, wil je weten of Coaching op Leefstijl iets voor je is of heb je gewoon zin in een kopje koffie/thee en een goed gesprek. Deel je contactgegevens en dan neem ik z.s.m. contact op.

Vrijblijvende intake

Molenberg 73a
5541NB, Reusel
Nederland

Werfpad 8h, 
5212VJ, ‘s-Hertogenbosch
Nederland

W: de-vitaliteitspraktijk.nl
E: hans@de-vitaliteitspraktijk.nl
T: +31 (0)6-57434039