Klant aan het woord – Wim Vogels

Klant aan het woord – Wim Vogels

Meten is weten voor Wim Vogels werkzaam als relatiebeheerder op een accountantskantoor. In zijn vrije tijd zit hij graag op de sportfiets, waar hij ook graag alles meet wat er te meten valt. Toen hij vijf jaar geleden een bergoptraining volgde deed hij voor het eerst ervaring op met hartslagtraining. Toen die cursus ten einde was zocht hij een plek om dit voort te zetten, en die vond hij in Reusel bij de Vitaliteitspraktijk.  

Hoe ben je bij de Vitaliteitspraktijk terecht gekomen? 

“Het traject dat ik in Den Haag volgde duurde maar een half jaar. Onder begeleiding van een trainer volgde ik een training waardoor ik beter bergop kon fietsen. Dat was wel iets dat ik na dat traject in stand wilde houden. Via een klant van mij uit Reusel kwam ik bij BoukeSport terecht. Ik heb daar ook een test gedaan en zo leerde ik Hans kennen.” 

Wat heeft Hans voor je gedaan? 

“Dankzij de metingen die Hans uitgevoerd heeft heb ik veel meer plezier in het fietsen. Ik kan beter en harder fietsen, ook bergop. Ik ben nu ook bewuster met mijn sport bezig doordat ik effectiever kan trainen. En ja, ik ben ook wat gewicht verloren. 

Hoe was dat eerst? 

Vóór deze training was ik nog niet zo bewust bezig met mijn hartslagzones en hoe dat mijn prestaties beïnvloedt. Van Hans heb ik ook geleerd wat mijn omslagpunt is, en hoe ik verzuring van mijn spieren kan voorkomen. Zo kan ik langer prettig sporten. Die kennis had ik van tevoren allemaal niet.” 

Hoe vind je Hans als jouw begeleider? 

Hans is een betrokken jonge gast die net zo enthousiast als professioneel is. Zijn werkwijze spreekt mij enorm aan. Ook vind ik het prettig dat hij in een moderne praktijk zit waar hij allerlei nuttige middelen tot zijn beschikking heeft.” 

Ga je nu nog steeds naar de Vitaliteitspraktijk? 

“Ik ga één keer per jaar langs. Je zou het een soort apk kunnen noemen. We kijken wat er veranderd is en hoe mijn conditie is. Dankzij Hans ligt mijn gemiddelde snelheid hoger en is het fietsen prettiger geworden. Ik maak ieder jaar een nieuwe afspraak omdat ik dat ook zo wil houden!”