Bij deze klachten kan De Vitaliteitspraktijk je helpen

Bij deze klachten kan De Vitaliteitspraktijk je helpen

Jouw gezondheid is jouw meest waardevolle bezit. Of je nu sporter bent of niet, een goede gezondheid is letterlijk een gezonde basis waar niemand zonder kan. De Vitaliteitspraktijk kan je op verschillende vlakken helpen jouw gezondheid, conditie en leefstijl te veranderen en verbeteren. Hoe we dat doen hebben we hieronder verduidelijkt aan de hand van vier vragen en opmerkingen die we regelmatig te horen krijgen. 

Mijn conditie is niet goed. 

Een slechte conditie komt vaak voort uit een periode waarin je minder actief bent geweest. Het kost je opeens veel meer moeite om je fietsvrienden bij te houden. Door meer te gaan bewegen kun je deze conditie ook weer verbeteren. Klinkt heel simpel toch? Maar hoe pak je dit nu aan? Tijdens een conditietest met ademgasanalyse brengen we je conditie en jouw sterke en zwakke punten in kaart. Dit zetten we vervolgens om in praktisch trainingsadvies dat jou in staat stelt meer uit jezelf en je trainingen te halen.  

“Ik wil meer uit mijn sporttraining halen.” 

Het antwoord op deze vraag is deels hierboven al beantwoord. Sommige sporters merken dat hun prestaties afvlakken of stagneren. Ze willen meer uit zichzelf halen, maar ze weten niet hoe. De conditietest brengt niet alleen jouw zwakke punten in kaart, maar geeft ook de ideale hartslag en het type training aan om deze te verbeteren.  

Ik ben niet tevreden over mijn gewicht. 

Veel mensen worstelen om hun ideale gewicht te bereiken, en vervolgens om het te behouden. Zij weten vaak niet dat verantwoord afvallen afhankelijk is van calorieverbranding die voor iedereen anders is. Met een zogenaamde rustmetabolisme-meting kijken we hoeveel calorieën jouw lichaam verbrandt in rust. Gecombineerd met de hoeveelheid calorieën die je per dag actief verbruikt komen we zo tot jouw ideale calorie-inname.  

Ik wil mijn leefstijl verbeteren.” 

Gewicht is slechts een klein onderdeel in het grotere geheel van jouw leefstijl. Dat gaat dan ook verder dan wat je wel en niet moet eten. Ons CooL-programma (Coaching op Leefstijl) is erop gericht dat je gezonder gaat eten, meer bewegen, voldoende slapen, en je bewust te maken van de balans tussen inspanning en ontspanning.  

De Vitaliteitspraktijk en COVID-19 

Momenteel proberen wij onze fysieke afspraken zo veel mogelijk te beperken. We zullen dus even geen nieuwe tests afnemen. Wij staan nog steeds digitaal voor je klaargeven advies en houden gesprekken via de telefoon of in een videogesprek. Wil je meer weten over de mogelijkheden bij De Vitaliteitspraktijk, óók in deze corona-tijden, neem dan even contact met ons op. We horen graag van je. Stay safe en blijf gezond!